elen

Καλώς ήρθατε στο dirfys.gr, ένα site στο οποίο μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα σχετικά με την περιοχή της Δίρφυς. Σκοπός μας είναι να δείξουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές της περιοχής σε όσους δεν την έχουν επισκεφτεί, να προσφέρουμε χρήσιμες πληροφορίες στους κατοίκους της και να φέρουμε πιο κοντά τους απανταχού Δίρφυους.

Καλή περιήγηση

 

                                                                                                                          

Άρχισε σήμερα και λήγει στις 8 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ ...
Διαβάστε περισσότερα...
Το ότι η Google κρατά στοιχεία από όλες τις χρήσεις που γίνονται στις υπηρεσίες ...
Διαβάστε περισσότερα...
Ο Πολιτικός του Πλάτωνα, δεν είναι μόνο ένα από τα πολλά έργα πολιτικής ...
Διαβάστε περισσότερα...
«Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ...
Διαβάστε περισσότερα...
Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι επίσης γνωστό ως μελισσόφυλλο ή μελισσοβότανο ή ...
Διαβάστε περισσότερα...
Με δεδομένο ότι δεν θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες που προβλέπουν οι ...
Διαβάστε περισσότερα...
«Πρόκειται για μια δοκιμή για το εάν η Αθήνα μετά την ολοκλήρωση του ...
Διαβάστε περισσότερα...
Κάθε μέρα περίπου 2,5 πεντάκις εκατομμύρια bytes πληροφοριών παράγονται από τις ...
Διαβάστε περισσότερα...
Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης για 12.774 ανέργους βγάζει τις επόμενες ημέρες ...
Διαβάστε περισσότερα...
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σαν σήμερα το 1828 μίλησε για “νενέκους” και είπε το ...
Διαβάστε περισσότερα...
Σε ηλικία 74 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής, ...
Διαβάστε περισσότερα...
Η αποταμίευση για ταξίδια τη σημερινή εποχή μοιάζει σχεδόν αδύνατη. Αν, ...
Διαβάστε περισσότερα...
Prev Next
A+ R A-

Στα χρόνια των πατεράδων και των παππούδων μας, δεν υπήρχαν φούρνοι όπως σήμερα, που αγοράζουμε το ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα.


Πολλά σπίτια είχαν φούρνους στις αυλές τους, για να ψήνουν μόνοι ...

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΣΤΕΝΗΣ

Ένα πολύ αξιόλογο αναρριχητικό πεδίο άρχισε να αξιοποιείται τον τελευταίο καιρό στη Στενή Ευβοίας, μόλις 100 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Η περιοχή είναι πολύ γνωστή στους ...

Το γουρούνι, οι περισσότεροι Στενιώτες το αγόραζαν από το παζάρι της Κάτω Στενής την 1η Σεπτεμβρίου. Το έτρεφαν για τέσσερις περίπου μήνες και παραμονές Χριστουγέννων το έσφαζαν. Επειδή όμως η ...

 Οσοι μεγαλώσαμε σε χωριό έχουμε ακούσει πάρα πολλές από τις πιο κάτω λέξεις και φράσεις,ξέρετε τι σημαίνουν…   Αποκόβω: απογαλακτίζω.

Αγγειό (το): δοχείο, σκεύος.

Ανάρμεγος: το ...

Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου «έβγαιναν» τα σύκα.

Το σύκο είναι βρώσιμος καρπός κατάλληλος για ζωοτροφή και ανθρώπινη διατροφή, με γλυκιά γεύση. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία και αρκετές ...

Μέσα στον υπέροχο τόπο της Δημιουργίας του Θεού, κάτω από τους αιωνόβιους πλάτανους και δίπλα στα τρεχούμενα νερά του ποταμού, πανηγύρισε με λαμπρότητα, την ετήσια μνήμη του, το Προσκυνηματικό ...

Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής του ελαιοκάρπου, ξεχώριζαν τις ελιές που είχαν πέσει κάτω πριν από το τίναγμα και δεν ήταν «χτυπημένες» ή «σκουληκιασμένες», για να τις φτιάξουν φαγώσιμες.

 

...

Μετά τον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών, πολλοί κρατούσαν μούστο για να φτιάξουν μ΄ αυτόν μουστοκούλουρα, μουσταλευριά, μουστόπιτες, σουτζούκια ή ακόμα και πετιμέζι.

Το μούστο όμως που κρατάνε, ...

Χαψομακαρόνια
Αναρριχητικό πεδίο
Το γουρούνι
Το λεξικό των τσοπάνηδων
Αποξηραμένα σύκα
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΑ ΚΑΜΠΙΑ
Φαγώσιμες ελιές
Το χώρισμα του μούστου και οι μουσταλευριές

Οικονομία

Eξοπλισμένοι με αποδείξεις παραγγελίας ή με άλλα έγγραφα που θα αποδεικνύουν πως ...
Διαβάστε περισσότερα...

Παράξενα

Η Expert Market δημοσίευσε τη νέα της έρευνα σχετικά με τις πιο παραγωγικές χώρες του ...
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνία

Οδηγίες που διευκολύνουν τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων να ...
Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτική


Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και πάλι την οικονομική της ...
Διαβάστε περισσότερα...

Περιβάλλον

Ονομάζεται αγριογκορτσιά (πύρος ο αμυγδαλόμορφος – pyrus amygdaliformis) αυτοφύεται κι ...
Διαβάστε περισσότερα...

Απόψεις

Από τις πρώτες σελίδες του έργου του με τίτλο «Μια σύντομη ιστορία του χρόνου» (A ...
Διαβάστε περισσότερα...

Φόρουμ Πολιτισμών: Ο ρόλος του πολιτισμού ως μέσου διαμόρφωσης του διεθνούς πολιτικού γίγνεσθαι

parthenon

Ο πολιτισμός αποτελεί αναντίρρητα έναν σημαντικότατο παράγοντα για τη σύνθεση και την ανάδειξη της διεθνούς εικόνας μίας χώρας, καθώς και για την ενίσχυση της οικονομίας της. Ωστόσο, η δύναμη και η αξία του πολιτισμού δεν περιορίζονται στην κοινωνική/οικονομική ανάπτυξη και τη διεθνή προβολή ενός κράτους.

Ο κομβικός ρόλος του πολιτισμού, ως εργαλείου ανάλυσης, αλλά, κυρίως, ως μέσου διαμόρφωσης του διεθνούς πολιτικού γίγνεσθαι, είναι το στοιχείο που τον συνδέει άμεσα με τη διαμόρφωση των διεθνών σχέσεων και τον καθιστά αρωγό στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας, της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας.

Το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών είναι μια ελληνική πρωτοβουλία με κύριο στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που διανοίγονται μέσω του πολιτισμού. Η Υπουργική Διάσκεψη που θα διεξαχθεί σε αυτό το πλαίσιο, στις 23-24 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο, πρόκειται να επικεντρωθεί στη δυνητική συνεισφορά της πολιτισμικής κληρονομιάς ως προς την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η Διάσκεψη αυτή είναι ένα σημαντικό διεθνές γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν -για πρώτη φορά- δέκα σύγχρονα κράτη (Ελλάδα, Κίνα, Αίγυπτος, Βολιβία, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ιταλία, Μεξικό και Περού) ως εκπρόσωποι μεγάλων αρχαίων πολιτισμών- προκειμένου να συμβάλουν συλλογικά στη διαμόρφωση ενός δικτύου συντονισμού και συνεργασίας.

Ενδεικτική αυτής της κοινής γραμμής σύμπλευσης και της αλληλεγγύης είναι η πρόσκληση που απηύθυναν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κίνας (Νίκος Κοτζιάς και Wang Yi) προς τους ομολόγους τους, με την οποία επισημαίνουν την ανάγκη αξιοποίησης της πολιτισμικής κληρονομιάς για την εδραίωση αρμονικής συνύπαρξης, ειρήνης και ευημερίας.

Το λογότυπο που επιλέχθηκε για το Φόρουμ αναπαριστά έναν αστερισμό με τα άστρα των δέκα πολιτισμών και με φόντο την υδρόγειο. Αυτό συμβολίζει τη μελλοντική θεμελίωση μίας «φωτεινής» συνεργασίας μεταξύ αυτών και τη συνακόλουθη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον.

Το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών είναι ένα κοινό εγχείρημα κρατών από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές με σκοπό να δημιουργήσουν ένα κοινό αξιακό σύστημα, στη βάση των πολιτισμών τους. Το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της «πολυδιάστατης» ελληνικής εξωτερικής πολιτικής των τελευταίων δύο χρόνων, μέσω της οποίας επιδιώκεται η ισχυροποίηση του ρόλου της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον.

Παράλληλα στο πλαίσιο της ίδιας πολιτιστικής πρωτοβουλίας θα διεξαχθεί, παράλληλα με το Φόρουμ, ακαδημαϊκό συνέδριο με τη συμμετοχή επιφανών ακαδημαϊκών, προερχομένων από τις 10 προαναφερθείσες χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν για το ρόλο των αρχαίων πολιτισμών στον σύγχρονο κόσμο, τη θέση της πολιτιστικής βιομηχανίας και την αξιοποίηση του πολιτισμού προς όφελος της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Tο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ακαδημαϊκού συνεδρίου, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του, (Κυριακή, 23 Απριλίου) θα είναι η «Διαχρονική σημασία και απήχηση των Αρχαίων Πολιτισμών και η επιρροή τους και η σχέση τους με τη σύγχρονη εποχή». Ο ρόλος του πολιτισμού ως εργαλείου ήπιας ισχύος και ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης θα αποτελέσει το κύριο αντικείμενο συζήτησης τη Δευτέρα, 24 Απριλίου.

Μεταξύ των προσώπων που θα συντονίσουν τις διήμερες αυτές συζητήσεις περιλαμβάνεται ο Πρέσβυς, κ. Γεώργιος Βέης και οι Καθηγητές, κ.κ. Πλάτων Μαυρομούστακος και Νίκος Λέανδρος. Tην έναρξη της διάσκεψης θα την κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στους υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Θα παραστούν η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ξενώνας "Νακαράκη"

Μουσικό Πανδοχείο

xenonas

ΨΥΓΕΙΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

cafe1743 steni logo oval2

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ανακοινώσεις

ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ


Οι πορείες που οργανώνονται από την ομάδα μας απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Το μόνο που χρειάζεται για κάθε συμμετοχή είναι όρεξη, σωστά παπούτσια, κατάλληλη ενδυμασία ( ανάλογα με την εποχή και τον καιρό), νεράκι κ ίσως κάτι ελαφρύ για μασούλημα (καθένας φροντίζει για τον εαυτό του).
Όποιος δεν έχει μεταφορικό επικοινωνεί με την ομάδα. Η μεταφορά μας στα σημεία συνάντησης και έπειτα στην αφετηρία της πεζοπορίας γίνεται από Ι.Χ., ο αριθμός των οποίων καθορίζεται από τη συμμετοχή και την αναγκαιότητα. Αυτοκίνητα ξεκινάνε από Χαλκίδα, Αρτάκη και Στενή.
Είμαστε ερασιτέχνες, λάτρεις των όμορφων διαδρομών και των ξεχωριστών τοπίων. Αυτό σημαίνει ότι για να συμμετάσχει κανείς στις βόλτες μας δεν χρειάζονται δεξιότητες, φοβερές αντοχές ή εμπειρία ανάλογα βέβαια και με τον βαθμό δυσκολίας της κάθε διαδρομής.
Δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός όσον αφορά στις συμμετοχές. Μπορεί να έρθει όποιος το επιθυμεί και να φέρει και την παρέα του. Ελάτε να γνωριστούμε!
Μόνη και βασική προϋπόθεση: η αγάπη και ο σεβασμός για τον περιβάλλον.

 

https://www.facebook.com/groups/298771773841121/?ref=bookmarks

manitariadirfys

Στενή Δίρφυος

embed google map embedgooglemap.net

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΣΤΕΝΗ

Εισάγετε τη διέυθυνση σας και βρείτε την καλύτερη διαδρομή για εσάς!