elen

Καλώς ήρθατε στο dirfys.gr, ένα site στο οποίο μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα σχετικά με την περιοχή της Δίρφυς. Σκοπός μας είναι να δείξουμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές της περιοχής σε όσους δεν την έχουν επισκεφτεί, να προσφέρουμε χρήσιμες πληροφορίες στους κατοίκους της και να φέρουμε πιο κοντά τους απανταχού Δίρφυους.

Καλή περιήγηση

 

                                                                                                                          

Αμυντικές δαπάνες και Δημόσιο μπήκαν στο στόχαστρο της τρόικας που ασχολήθηκαν ...
Διαβάστε περισσότερα...
Αυτή η απίστευτη φωτογραφία δείχνει μια γυναίκα που μόλις έχει γεννήσει 8 ...
Διαβάστε περισσότερα...
«Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ...
Διαβάστε περισσότερα...
  Ένας από τους μεγαλύτερους μυκηναϊκούς λαξευτούς τάφους που έχουν βρεθεί ...
Διαβάστε περισσότερα...
Άρχισε σήμερα και λήγει στις 8 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ ...
Διαβάστε περισσότερα...
Περίπου 150.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα στον κόσμο. Κάποιοι όμως που έχουν την ...
Διαβάστε περισσότερα...
Η πρόληψη είναι το καλύτερο «φάρμακο» για την υγεία των δοντιών, αλλά ο ...
Διαβάστε περισσότερα...
Για άλλη μια φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απασχολεί αρνητικά ...
Διαβάστε περισσότερα...
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς ...
Διαβάστε περισσότερα...
Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης για 12.774 ανέργους βγάζει τις επόμενες ημέρες ...
Διαβάστε περισσότερα...
  Στις 6 Αυγούστου εορτάζεται η ανάμνηση της Θείας Μεταμορφώσεως του ...
Διαβάστε περισσότερα...
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σαν σήμερα το 1828 μίλησε για “νενέκους” και είπε το ...
Διαβάστε περισσότερα...
Prev Next

bai tv1

           B.A.I. TV

joomla menu problem

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Καμία εκδήλωση
A+ R A-

Δεν πήγαν σχολείο σήμερα 20 παιδιά από το Πούρνο Ευβοίας καθώς γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση και κάτοικοι του χωριού διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του σχολείου τους.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ...

Έγινε στο γήπεδο του Πισσώνα, ο καθιερωμένος αγιασμός εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιά που σε λίγο ξεκινά,του Α.Ο. Πισσώνα - Φουρτούνα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Βασ. ...

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας, του Οικολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΑΠΟΓΚΡΕΜΟΣ», του Δασικού Συνεταιρισμού και Του Πρώην ...

Πάρε το αμάξι σου και φύγε τώρα για τη Στενή Ευβοίας. Τον απόλυτο προορισμό για κάθε εποχή.

Πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά βουνά, ένα γραφικό και υπέροχο χωριό και μία ...

Η κακοκαιρία το βράδυ της Τρίτης 29 Αυγούστου συνοδεύτηκε με αρκετές δυνατές αστραπές που έκαναν τη νύχτα μέρα και στο όρος της Δίρφυς.

Η διάρκεια τους ξεπέρασε τη μία ώρα και το φωτογραφικό ...

Όταν παίρνανε το λάδι από το λιοτρίβι, το βάζανε σε καζάνια και άλλα δοχεία για λίγες μέρες, για να κατακαθίσει η μούργκα. Ύστερα, καθαρό πια το έβαζαν στα δοχεία που θέλανε κι ήταν έτοιμο για χρήση.

...

Ο σταυρεπίστεγος ναός της Παλαιοπαναγιάς σε απόμερη θέση ανάμεσα στα χωριά Λούτσα και Στενή Ευβοίας, διασώζει πλούσιο μνημειακό διάκοσμο υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, που μπορεί να χρονολογηθεί ...

Και τα live στην κεντρική πλατεία Στενής συνεχίζονται..!

Γιατί δεν πάνε σχολείο είκοσι παιδιά από το Πούρνο Ευβοίας
Αγιασμός νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς Α.Ο Πισσώνα - Φουρτούνα
Δίκαιο το αίτημα να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία στην Άτταλη και τον Πούρνο του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Πιες νερό από τη «Βρύση του Γιατρού»
Ο φακός τσάκωσε τον κεραυνό στο βουνό της Δίρφυς
Η Παρασκευή του σαπουνιού στη Στενή
Τοιχογραφίες από τη Στενή Ευβοίας: Η επιστροφή
LIVE 25/8/17

Οικονομία

    Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Έλεγχος και προστασία του ...
Διαβάστε περισσότερα...

Παράξενα

Οι περισσότεροι, ειδικά τα παιδιά, λατρεύουν τα πατατάκια. Όμως οι λάτρεις των ...
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνία

Ο Αύγουστος, μήνας προστάτης των οφειλετών κατά των οποίων εκκρεμεί δικαστική ...
Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτική


Θα καταφέρει η Ελλάδα να ανακάμψει αναρωτιέται σε άρθρο του ο Guardian. «Ο Τσίπρας ...
Διαβάστε περισσότερα...

Περιβάλλον

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ...
Διαβάστε περισσότερα...

Απόψεις

Μια φορά πήγε ένας τύπος στο κουρείο για το καθιερωμένο κούρεμα και ...
Διαβάστε περισσότερα...

Φόρουμ Πολιτισμών: Ο ρόλος του πολιτισμού ως μέσου διαμόρφωσης του διεθνούς πολιτικού γίγνεσθαι

parthenon

Ο πολιτισμός αποτελεί αναντίρρητα έναν σημαντικότατο παράγοντα για τη σύνθεση και την ανάδειξη της διεθνούς εικόνας μίας χώρας, καθώς και για την ενίσχυση της οικονομίας της. Ωστόσο, η δύναμη και η αξία του πολιτισμού δεν περιορίζονται στην κοινωνική/οικονομική ανάπτυξη και τη διεθνή προβολή ενός κράτους.

Ο κομβικός ρόλος του πολιτισμού, ως εργαλείου ανάλυσης, αλλά, κυρίως, ως μέσου διαμόρφωσης του διεθνούς πολιτικού γίγνεσθαι, είναι το στοιχείο που τον συνδέει άμεσα με τη διαμόρφωση των διεθνών σχέσεων και τον καθιστά αρωγό στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας, της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας.

Το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών είναι μια ελληνική πρωτοβουλία με κύριο στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που διανοίγονται μέσω του πολιτισμού. Η Υπουργική Διάσκεψη που θα διεξαχθεί σε αυτό το πλαίσιο, στις 23-24 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο, πρόκειται να επικεντρωθεί στη δυνητική συνεισφορά της πολιτισμικής κληρονομιάς ως προς την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η Διάσκεψη αυτή είναι ένα σημαντικό διεθνές γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν -για πρώτη φορά- δέκα σύγχρονα κράτη (Ελλάδα, Κίνα, Αίγυπτος, Βολιβία, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ιταλία, Μεξικό και Περού) ως εκπρόσωποι μεγάλων αρχαίων πολιτισμών- προκειμένου να συμβάλουν συλλογικά στη διαμόρφωση ενός δικτύου συντονισμού και συνεργασίας.

Ενδεικτική αυτής της κοινής γραμμής σύμπλευσης και της αλληλεγγύης είναι η πρόσκληση που απηύθυναν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κίνας (Νίκος Κοτζιάς και Wang Yi) προς τους ομολόγους τους, με την οποία επισημαίνουν την ανάγκη αξιοποίησης της πολιτισμικής κληρονομιάς για την εδραίωση αρμονικής συνύπαρξης, ειρήνης και ευημερίας.

Το λογότυπο που επιλέχθηκε για το Φόρουμ αναπαριστά έναν αστερισμό με τα άστρα των δέκα πολιτισμών και με φόντο την υδρόγειο. Αυτό συμβολίζει τη μελλοντική θεμελίωση μίας «φωτεινής» συνεργασίας μεταξύ αυτών και τη συνακόλουθη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον.

Το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών είναι ένα κοινό εγχείρημα κρατών από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές με σκοπό να δημιουργήσουν ένα κοινό αξιακό σύστημα, στη βάση των πολιτισμών τους. Το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της «πολυδιάστατης» ελληνικής εξωτερικής πολιτικής των τελευταίων δύο χρόνων, μέσω της οποίας επιδιώκεται η ισχυροποίηση του ρόλου της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον.

Παράλληλα στο πλαίσιο της ίδιας πολιτιστικής πρωτοβουλίας θα διεξαχθεί, παράλληλα με το Φόρουμ, ακαδημαϊκό συνέδριο με τη συμμετοχή επιφανών ακαδημαϊκών, προερχομένων από τις 10 προαναφερθείσες χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν για το ρόλο των αρχαίων πολιτισμών στον σύγχρονο κόσμο, τη θέση της πολιτιστικής βιομηχανίας και την αξιοποίηση του πολιτισμού προς όφελος της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Tο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ακαδημαϊκού συνεδρίου, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του, (Κυριακή, 23 Απριλίου) θα είναι η «Διαχρονική σημασία και απήχηση των Αρχαίων Πολιτισμών και η επιρροή τους και η σχέση τους με τη σύγχρονη εποχή». Ο ρόλος του πολιτισμού ως εργαλείου ήπιας ισχύος και ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης θα αποτελέσει το κύριο αντικείμενο συζήτησης τη Δευτέρα, 24 Απριλίου.

Μεταξύ των προσώπων που θα συντονίσουν τις διήμερες αυτές συζητήσεις περιλαμβάνεται ο Πρέσβυς, κ. Γεώργιος Βέης και οι Καθηγητές, κ.κ. Πλάτων Μαυρομούστακος και Νίκος Λέανδρος. Tην έναρξη της διάσκεψης θα την κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στους υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Θα παραστούν η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ξενώνας "Νακαράκη"

Μουσικό Πανδοχείο

xenonas

ΨΥΓΕΙΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

cafe1743 steni logo oval2

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ανακοινώσεις

ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ


Οι πορείες που οργανώνονται από την ομάδα μας απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Το μόνο που χρειάζεται για κάθε συμμετοχή είναι όρεξη, σωστά παπούτσια, κατάλληλη ενδυμασία ( ανάλογα με την εποχή και τον καιρό), νεράκι κ ίσως κάτι ελαφρύ για μασούλημα (καθένας φροντίζει για τον εαυτό του).
Όποιος δεν έχει μεταφορικό επικοινωνεί με την ομάδα. Η μεταφορά μας στα σημεία συνάντησης και έπειτα στην αφετηρία της πεζοπορίας γίνεται από Ι.Χ., ο αριθμός των οποίων καθορίζεται από τη συμμετοχή και την αναγκαιότητα. Αυτοκίνητα ξεκινάνε από Χαλκίδα, Αρτάκη και Στενή.
Είμαστε ερασιτέχνες, λάτρεις των όμορφων διαδρομών και των ξεχωριστών τοπίων. Αυτό σημαίνει ότι για να συμμετάσχει κανείς στις βόλτες μας δεν χρειάζονται δεξιότητες, φοβερές αντοχές ή εμπειρία ανάλογα βέβαια και με τον βαθμό δυσκολίας της κάθε διαδρομής.
Δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός όσον αφορά στις συμμετοχές. Μπορεί να έρθει όποιος το επιθυμεί και να φέρει και την παρέα του. Ελάτε να γνωριστούμε!
Μόνη και βασική προϋπόθεση: η αγάπη και ο σεβασμός για τον περιβάλλον.

 

https://www.facebook.com/groups/298771773841121/?ref=bookmarks

manitariadirfys

Στενή Δίρφυος

embed google map embedgooglemap.net

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΣΤΕΝΗ

Εισάγετε τη διέυθυνση σας και βρείτε την καλύτερη διαδρομή για εσάς!