Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του dirfys.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
Στενή
Ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας
Χιλιαδού
Η Χιλιαδού είναι μια άγριας ομορφιάς παραλία
Ο Βράχος
Ένα πολύ αξιόλογο αναρριχητικό πεδίο
Καταφύγιο
Το καταφύγιο 'Μ. Νικολάου' βρίσκεται στη θέση 'Λειρί' στην Δίρφη
Μονή Ερίων
Η εκκλησία είναι μονομερίτικη, κτισμένη δηλαδή σε μια μέρα

ΘΕΟΛΟΓΟΣ

ΘΕΟΛΟΓΟΣ

dirfis xoria


Όμορφο γραφικό χωριό της Κ. Εύβοιας. Απέχει 25χλμ. από τη Χαλκίδα και έχει 553 κατοίκους. Τα κτηνοτροφικά και αγροτικά προϊόντα του χωριού είναι εξαιρετικής ποιότητας. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τυροκομικά, κρέατα, αλλαντικά και λάδι.

Αξιοθέατα

Παναγιά:

Μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, με οργιώδη βλάστηση από πλατάνια και τρεχούμενα νερά, βρίσκεται η εκκλησία της Παναγιάς. Κτισμένη το 800-820, είναι από τις παλαιότερες της περιοχής. Η εκκλησία επιδιορθώθηκε το 1830 και διαθέτει 4 κελιά, όπου μπορείτε να φιλοξενηθείτε, ενώ δίπλα ακριβώς, θα βρείτε ταβέρνες με ντόπια, νοστιμότατα κρέατα.

*Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Λαϊκής τέχνης.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις 

Από τις 15-23 Αυγούστου γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ οι εκδηλώσείς κορυφώνονται στις 23 Αυγούστου, όταν γιορτάζεται η κοίμηση της Θεοτόκου.

Στην εκκλησία της Παναγιάς βρίσκεται η σπάνια εικόνα, η οποία απεικονίζει δύο Αγίους μαζί. Η συνύπαρξη των Αγίων Δημητρίου καιΓεωργίου, είναι μοναδική σε όλη την επικράτεια, και την καθιστά ανυπολόγιστης αξίας.

Στο Θεολόγο το μεγάλο πανηγύρι ήταν στα Εννιάμερα της Παναγίας και του Αι-Γιάννη του Θεολόγου.