Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του dirfys.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Δίρφυς: Άνω Στενή - Σ2 - Ράχη Συκά - Καταφύγιο - Ελατιάς - Σ1 - Άνω Στενή

 
 
 
7562236Master
Μια πολύ ωραία, κυκλική και σχετικά εύκολη διαδρομή με αρκετή βλάστηση (έλατα, καστανιές, βελανιδιές). Από το γήπεδο της Άνω Στενής περπατάμε ανηφορικά σε άσφαλτο για 250 m και στρίβουμε δεξιά σε χωματόδρομο που βγάζει στη διασταύρωση για τα μονοπάτια Σ2 και Σ3 (Ξεροβούνι).

Παίρνουμε το αριστερό παρακλάδι ακολουθώντας τη σήμανση για Σ2 και μετά από 220 m διασχίζουμε ρέμα το οποίο περνάμε πατώντας σε πέτρες (οριακά το χειμώνα αν έχει αρκετό νερό). Μετά από 850 m συναντάμε χωματόδρομο τον οποίο διασχίζουμε και συνεχίζουμε την ανάβαση απέναντι, μπαίνοντας ξανά στο μονοπάτι. Μετά από 870 m συναντάμε δρόμο (άσφαλτο) τον οποίο διασχίζουμε και συνεχίζουμε την ανάβαση απέναντι για άλλα 570 m μέχρι τη Ράχη Συκά (χωματόδρομος). Κάνουμε αριστερά και ανεβαίνουμε τον χωματόδρομο, κόβοντας δύο φορές για να αποφύγουμε τις στροφές και 1000 m μετά φτάνουμε στο καταφύγιο του ΕΟΣ Χαλκίδας.

Από το καταφύγιο κινούμαστε νοτιοδυτικά προς δάσος. 840 m μετά διασχίζουμε χωματόδρομο και συνεχίζουμε. 870 m μετά αγνοούμε απότομη αριστερή στροφή (θέση Ελατιάς) και συνεχίζουμε ευθεία για άλλα 8 m σε διασταύρωση όπου κάνουμε αριστερά. 250 m μέτρα μετά ο χωματόδρομος γίνεται μονοπάτι και ακολουθούμε τα σημάδια. 260 m μετά φτάνουμε σε καταβόθρα (προσοχή!) και συνεχίζουμε ακολουθώντας τα σημάδια. 550 m μετά διασχίζουμε χωματόδρομο και συνεχίζουμε απέναντι. 170 m μετά φτάνουμε στην πηγή Συκάμινο (λάστιχο μέσα από βράχο). Συνεχίζουμε την κατάβαση και μετά από 1170 m διασχίζουμε χωματόδρομο. 210 m μετά φτάνουμε πίσω στο γήπεδο της Άνω Στενής.